HM Machinery

ALLT BÖRJADE 1968, då Thisted Elektro & Køleteknik elinstallations- och serviceföretag grundades av HM Mortensen i Thisted. På den tiden låg den huvudsakliga verksamhetens tyngdpunkt på försäljning och reparation av elektromotorer.

1977: ändrades namnet till H.M. Elektro Aps.

Namnlost 1 4

1979: efter att ha sett en möjlighet inom sektorn för plåtbearbetningsmaskiner, började företaget med tillverkningen av sitt eget sortiment av konventionella maskiner. På mycket kort tid hade verksamheten övergått till maskintillverkning och var nu i behov av större produktion och hanteringsanläggningar.

Med en betydande ökning av exportefterfrågan och för att bättre tillgodose de internationella marknadsbehoven bytte företaget återigen namn, men blev denna gång bolagiserat under namnet H.M. Production A/S.

1994: för att stödja den fortsatta utvecklingen av exportförsäljningen i Storbritannien, bildades dotterbolaget H.M.Production UK Ltd, baserat i utkanten av London.

1994: H.M. Produktionen tog även över det svenska företaget Strands Mekaniska Verkstad, en tillverkare av kugghjulsdrivna vertikala borrmaskiner, med tillverkning i både Arboga respektive Rosenfors. 1997 ändrades namnet till H.M. Maskiner AB.

Namnlost 12 5
HM website4 13

1999: slogs de två svenska borrtillverkningsverksamheterna samman och företagets huvudkontor blev Rosenfors. Senare samma år har ett annat dotterbolag, H.M. Production A/S, bildades i Norge.

Med H.M. Produktionsverksamheten växer snabbt, för att hantera det breda utbudet av aktiviteter, H.M. Group bildades 1998, ett holdingbolag bestående av H.M. Production A/S med samtliga dotterbolag och H.M. Automatic A/S.

1999: hade H.M. Holding A/S tog över företaget Jono Technologi ApS – Grindsted, med alla rättigheter att tillverka hydrauliska maskiner för plåtbearbetning upp till 20 mm tjocklek och 4 m längd.

Man trodde att detta hydrauliska program skulle komplettera H.M. Production-sortimentet av konventionella tunnplåtsprodukter och göra det möjligt för dem att konkurrera i en sektor med betydande tillväxtpotential.

Namnlost 3
HM website4 16

2000: H.M. Holding A/S tog också över deras långvariga granne och underleverantör WK Værktøjs & Maskinfabrik och dess dotterbolag – WK Tools båda baserade på samma företagspark Vilhelmsborgvej.

Detta förvärv ansågs vara det första steget i övergången av tillverkningen av hydrauliska maskiner från Grindsted till Thisted.

2005: fick Scantool Group möjligheten att ta över HM Groups bolag; HM Teknik A/S och HM Machinery A/S i Thisted.

Utöver övertagandet av hela lagret vid Thistedfabrikerna ingick även HM:s försäljningslager i Sverige, Tyskland och Slovakien i övertagandet.

Allt flyttades till Scantools fabriker i Brovst. Alla rättigheter, ritningar, mönster och logotyper ingick i affären för att vi skulle kunna fortsätta marknadsföra HM-produkter över hela världen.

Den välkända HM-logotypen, med sina sju gyllene kulor, symboliserar att HM är förberedd och redo att möta sina globala kunders behov sju dagar i veckan, 365 dagar om året.

Namnlost 13
Namnlost 2 3

VI SÄLJER HELA HM MACHINERYS SORTIMENT AV plåtmaskiner

Ladda ned HMs produktkatalog här

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer