Svetsrullbock

Rullbockar från Erlandsson & Hjorth

Svetsrullbockar är användbara verktyg under svetsarbeten, de används för att hantera och stödja rör och rörledningar under svetsprocessen. Dessa enheter är utformade för att underlätta svetsning av rör i olika positioner och vinklar med precision och stabilitet.

Funktioner och arbetsprocess:

  1. Justerbar konstruktion: Svetsrullbockar är oftast justerbara i höjd och vinkel för att passa olika storlekar och former på rör. Detta gör det möjligt att positionera rören på rätt sätt för att underlätta svetsningsprocessen.
  2. Rullande funktion: Enheten är utrustad med rullar eller rullager som gör det möjligt för röret att rotera smidigt under svetsning. Detta möjliggör en jämn och kontrollerad svetsprocess.
  3. Stabilisering och stöd: Svetsrullbockar erbjuder stabilisering och stöd för rören under svetsning för att säkerställa att de är i rätt position och att svetsen blir korrekt utförd.
  4. Mångsidighet: Dessa enheter kan användas för att svetsa rör av olika storlekar och material, inklusive stål, rostfritt stål, aluminium och koppar.

Användningsområden:

Svetsrullbockar används främst inom svetsningsindustrin för att underlätta svetsning av rörledningar och rördetaljer i olika tillämpningar, såsom inom bygg- och konstruktionsprojekt, tillverkning av rörledningar för olje- och gasindustrin, och i fordonsindustrin för tillverkning av rörbågar och ramkonstruktioner.

Fördelar med svetsrullbockar:

  1. Ökad Produktivitet: Underlättar svetsningsprocessen och ökar produktiviteten genom att erbjuda stabilisering och stöd för rören.
  2. Precision och Kvalitet: Ger möjlighet till jämn och kontrollerad svetsning längs rörets längd för att uppnå hög kvalitet på svetsfogen.
  3. Säkerhet: Minskar risken för felaktig svetsning och olyckor genom att säkerställa att rören är korrekt positionerade och stabila under svetsprocessen.
  4. Minskad Arbetskraft: Effektiviserar arbetsflödet och minskar behovet av manuell arbetskraft för att hantera och stödja rören under svetsning.
FABRIKSNY!

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer