Svetslägesställare

Svetslägesställare är användbara verktyg inom svetsindustrin. Dessa enheter är avsedda att säkerställa korrekt positionering och rotation av arbetsstycken under svetsprocessen, vilket resulterar i högkvalitativa svetsar med ökad effektivitet och precision. 

Hur fungerar en svetslägesställare? 

En svetslägesställare är en maskin som används för att rotera arbetsstycken under svetsprocessen. Denna rotation möjliggör en jämn och effektiv svetsning och ger operatören bättre tillgång till arbetsstyckets yta. Här är en förenklad beskrivning av hur en svetslägesställare fungerar: 

Placering av arbetsstycket: Operatören placerar arbetsstycket, vanligtvis en rörsektion eller en metallkomponent som ska svetsas, på vridplattformen eller rullarna på svetslägesställaren. Arbetsstycket är vanligtvis fixerat på plattformen för att säkerställa stabilitet under rotationen. 

Justering av inställningar: Operatören ställer in rotationshastighet, rotationsriktning och eventuella vinkeljusteringar beroende på svetskraven och arbetsstyckets storlek och form. 

Start av rotation: När svetslägesställaren aktiveras, börjar den rotera arbetsstycket kontrollerat och jämnt runt dess axel. Rotationen kan vara antingen konstant eller kan styras av operatören beroende på maskinens funktioner. 

Svetsning: Med arbetsstycket i rotation har svetsaren bättre tillgång till hela svetsytan. Svetsningen kan utföras längs arbetsstyckets längd med minimal manuell justering. Detta resulterar i en jämn och högkvalitativ svets. 

Stopp och avstängning: Efter att svetsningen är klar, stängs svetslägesställaren av, och rotationen av arbetsstycket avbryts. Svetsaren kan nu kontrollera svetsen och förbereda för nästa svetsomgång. 

Kontakta oss för din nästa svetslägesställare 

Letar du efter en pålitlig och effektiv svetslägesställare för ditt nästa svetsprojekt? Erlandsson & Hjorth är din partner för högkvalitativa svetslägesställare och andra verkstadsmaskiner. 

Vi erbjuder ett brett utbud av svetslägesställare som passar olika svetsbehov och applikationer. Oavsett om du arbetar med rör, tryckkärl eller metallkonstruktioner, har vi den rätta lösningen för dig. Våra svetslägesställare är utrustade med avancerad teknik och användarvänliga kontroller för att säkerställa hög precision och produktivitet i din svetsprocess. 

FABRIKSNY!

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer