Skärmaskin

Skärmaskiner från Erlandsson & Hjorth

Skärmaskiner är avgörande verktyg inom metallbearbetningsindustrin och erbjuder en effektiv och precisionsorienterad metod för att skära genom olika material. Tre typer av skärmaskiner inkluderar plasmaskärare, laserskärmaskiner och vattenskärmaskiner, var och en med sina egna unika egenskaper och fördelar. 

Plasmaskärare 

Plasmaskärare använder en högintensiv ljusbåge och en komprimerad gas, vanligtvis luft eller kvävgas, för att skära genom olika typer av metaller. När ljusbågen träffar arbetsmaterialet smälter det och samtidigt blåser den komprimerade gasen bort det smälta materialet, vilket resulterar i en ren och exakt skärning. Plasmaskärare är särskilt användbara för att skära tjockare material och kan hantera en rad olika metaller, inklusive stål, aluminium och rostfritt stål. 

Laserskärmaskiner 

Laserskärmaskiner använder en högintensiv laserstråle för att smälta eller förånga material och skära genom det. Dessa maskiner erbjuder hög precision och kan skära genom olika material, inklusive metall, plast, trä och keramik. Laserskärning är idealisk för att skära komplexa former och mönster med minimalt materialavfall och hög hastighet. Det finns olika typer av laserskärare, inklusive CO2-lasers, fiberlaser och Nd:YAG-laser, var och en med sina egna fördelar och tillämpningar. 

Vattenskärmaskiner 

Vattenskärmaskiner använder en högtrycksvattenstråle för att skära genom material. Vanligtvis tillsätts abrasiva partiklar till vattenstrålen för att öka skäreffektiviteten. Vattenskärning är en kallbearbetningsmetod, vilket innebär att den inte genererar värme som kan påverka materialets egenskaper eller orsaka deformation. Detta gör det möjligt att skära genom ett brett utbud av material, inklusive metall, glas, sten, keramik och kompositmaterial, med hög precision och minimalt materialavfall. 

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer