Ringvals

Ringvalsar från Erlandsson & Hjorth

En ringvals är en specialiserad maskin inom metallbearbetningsindustrin som används för att böja och forma metallprofiler och rör till ringar av olika storlekar och diametrar. Dessa maskiner är nödvändiga för tillverkning av rörledningar, rörböjar, rörkrökar, rörkonstruktioner och andra liknande produkter som kräver böjning av metallmaterial i cirkulära former.

Funktioner och arbetsprocess:

  1. Formningsmekanism: Ringvalsar är utrustade med en formningsmekanism som består av rullar eller valsar som används för att böja och forma metallmaterialet till önskad ringform. Valsarna är vanligtvis justerbara för att möjliggöra böjning av metallprofiler och rör i olika storlekar och former.
  2. Justerbarhet: Vissa ringvalsar är utrustade med justerbara valsar och böjar för att möjliggöra böjning av metallmaterial i olika radii och vinklar. Detta gör det möjligt att skapa ringar med olika diameter och böjningsradier enligt specifika krav och mått.
  3. Kontrollerad bearbetning: Ringvalsar erbjuder kontrollerad bearbetning av metallmaterialet för att säkerställa jämnhet och precision i böjningen. Detta resulterar i renare och mer exakta böjar jämfört med andra böjningsmetoder.
  4. Mångsidighet: Utöver att böja och forma rör till ringar kan ringvalsar också användas för att böja och forma andra typer av metallprofiler och rör, inklusive plattjärn, T-järn, kanaljärn och andra liknande material.

Användningsområden:

Ringvalsar används främst inom tillverkningsindustrin för att producera olika typer av rörledningar, rörböjar, rörkrökar och rörkonstruktioner för bygg- och konstruktionsprojekt, tillverkning av stålkonstruktioner, fordonsindustrin och andra liknande tillämpningar.

Fördelar med ringvalsar:

  1. Effektivitet: Erbjuder snabb och effektiv bearbetning av metallmaterial för att möjliggöra hög produktivitet i tillverkningsprocessen.
  2. Precision: Ger kontrollerad och exakt böjning för att uppnå önskad form och dimension på ringarna.
  3. Minskat materialavfall: Minimerar materialavfall genom att erbjuda renare och mer exakta böjar jämfört med andra böjningsmetoder.
  4. Mångsidighet: Kan användas för att bearbeta olika typer av metallprofiler och rör, vilket gör dem mångsidiga verktyg för metallbearbetningsindustrin.

Semesterstängt

Semesterstängt vecka 28 - 31

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer