Manuell såg

Manuella sågar från Erlandsson & Hjorth 

Manuella sågar är verktygsmaskiner som används för att skära metallmaterial med precision och kontroll. Dessa sågar är oumbärliga inom metallbearbetningsindustrin och erbjuder enkelhet, tillförlitlighet och mångsidighet för en rad olika tillämpningar. 

Funktioner och arbetsprocess 

Manuell drift: Operatören styr sågningen genom att manuellt sänka sågbladet och mata materialet genom sågningsskärmen. 

Försedd med sågblad: Manuella sågar är utrustade med sågblad som är speciellt utformade för att klara av skärning av metallmaterial med olika tjocklekar och hårdhetsgrader. 

Justerbara skärparametrar: Operatören kan manuellt justera skärparametrar såsom såghastighet och sågdjup för att anpassa sågningen efter specifika krav och material. 

Bearbetning av mindre till mellanstora material: Manuella sågar är lämpliga för bearbetning av mindre till mellanstora metallmaterial och kan användas för att skära profiler, rör och plåtar. 

Fördelar med manuella sågar 

Enkelhet och tillförlitlighet: Dessa sågar är enkla att använda och kräver minimalt underhåll, vilket gör dem tillförlitliga verktyg för daglig användning. 

Kostnadseffektiva: Manuella sågar är oftast mer prisvärda än sina mer avancerade motsvarigheter, vilket gör dem till ett attraktivt alternativ för mindre verkstäder och hantverkare. 

Portabilitet: Manuella sågar är vanligtvis kompakta och lätta, vilket gör dem enkla att transportera och använda på olika platser. 

Användarvänliga: Dessa sågar kräver inte avancerad träning för att använda, vilket gör dem lämpliga för både professionella och amatörer inom metallbearbetning. 

Manuella sågar är oumbärliga verktyg inom metallbearbetningsindustrin och erbjuder enkel och pålitlig skärning av metallmaterial för olika tillämpningar. Med rätt vård och underhåll kan dessa sågar vara en värdefull tillgång för alla som arbetar med metallbearbetning. 

Manuella band och kapsågar 

Manuella bandsågar och kapsågar är två typer av verktyg inom metallbearbetningsindustrin som används för att skära metallmaterial med precision och effektivitet. 

– Manuella Bandsågar: Dessa sågar använder ett kontinuerligt löpande sågblad som är formad som en slinga för att skära genom metallmaterial. Operatören styr sågningen manuellt genom att mata materialet genom sågbladet medan det är i drift. Dessa sågar är mångsidiga och kan användas för att skära rör, profiler och andra metallkomponenter med olika former och storlekar. 

– Kapsågar: Kapsågar använder en roterande klinga för att skära metallmaterial genom att kapa det i rätt vinkel. Operatören placerar materialet på sågens arbetsyta och styr sedan sågningen manuellt genom att sänka klingan för att göra snittet. Kapsågar är särskilt användbara för att skära metallrör, balkar och andra liknande material med hög precision och snabbhet. 

Både manuella bandsågar och kapsågar erbjuder användare möjligheten att skära metallmaterial på ett effektivt och exakt sätt, vilket gör dem oumbärliga verktyg inom metallbearbetningsindustrin. 

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer