Kantvik

Kantvikmaskiner från Erlandsson & Hjorth 

Kantvikmaskiner är mångsidiga verktyg inom metallbearbetningsindustrin. Dessa maskiner används för att böja och forma metallplåtar med hög precision och repeterbarhet. Kantvikmaskiner har blivit en viktig del av tillverkningsprocessen för en mängd olika branscher, och de erbjuder en rad fördelar. 

Vad är en kantvik? 

En kantvikmaskin är en maskin som används inom metallbearbetning för att böja och forma metallplåtar eller plåtmaterial. Denna maskin har förmågan att skapa exakta och upprepbara vinklar och böjningar i metallplåtar, vilket gör den till en oumbärlig utrustning i tillverkningsindustrin och andra sektorer där precision är viktig. 

Här är några nyckelfunktioner och komponenter i en kantvikmaskin: 

Övre och undre formverktyg: Kantvikmaskinen har två huvudsakliga verktyg, det övre formverktyget och det undre formverktyget. Dessa verktyg används för att klämma fast metallplåten och skapa böjningen. 

Backgauge: En backgauge är en justerbar stopp som används för att positionera metallplåten på rätt ställe i maskinen, vilket säkerställer noggrann placering och böjning. 

Böjningslängd: Detta är längden på arbetsstycket som kan böjas i kantvikmaskinen. Maskinens böjningskapacitet kan variera beroende på modell. 

Styrning: Många moderna kantvikmaskiner är utrustade med datorstyrning (CNC), vilket möjliggör exakt kontroll över böjningsprocessen, inklusive vinklar och böjningslängder. 

Kantvikmaskiner används för att producera komponenter som kräver noggranna böjningar i metallplåtar, såsom karosseri- och chassidelar i fordonsindustrin, kapslingar, metallrör och kanaler. Deras användning är avgörande för att säkerställa hög kvalitet och precision i tillverkningsprocessen och har blivit en oumbärlig del av metallbearbetningsindustrin. 

Kontakta oss för er nästa kantvik 

Om du söker högkvalitativa kantvikmaskiner och expertis inom metallbearbetning, kontakta Erlandsson & Hjorth. Vi erbjuder ett omfattande utbud av kantvikmaskiner och annan verkstadsmaskinutrustning för att möta dina behov och hjälpa dig att uppnå överlägsen kvalitet och effektivitet i din tillverkning. 

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer