Gradsax

Erlandsson & Hjorth är stolta över att erbjuda högkvalitativa gradsaxar som levererar överlägsen prestanda inom metallbearbetningsindustrin. Våra gradsaxar är utformade för att möta kraven på noggrannhet, hastighet och hållbarhet vid skärning av metallplåtar och andra plåtmaterial. 

Vad är en gradsax? 

En gradsax är ett verktyg som används för att skära metallplåtar i raka linjer. Den är utformad för att erbjuda hög precision och snabb skärning av metallmaterial. Gradsaxar är särskilt användbara när det krävs noggranna snitt i olika metaller, inklusive stål, aluminium och koppar. Dessa verktyg kan användas för att klippa plåtar med olika tjocklekar beroende på maskinens kapacitet. 

En typisk gradsax består av följande huvuddelar: 

Skärverktyg: Detta är den del av gradsaxen som faktiskt utför skärningen. Skärverktyget har skarpa skärande blad som pressas mot metallplåten för att skära den. 

Bakstöd: Bakstödet är en plattform som stöder metallplåten under skärningsprocessen. Den är utformad för att säkerställa att plåten är stabil och i rätt position under skärningen. 

Handtag: Handtaget används av operatören för att öppna och stänga skärverktyget. Genom att pressa handtaget nedåt appliceras kraft på skärbladen för att utföra snittet. 

Justeringsmekanism: Vissa gradsaxar har justeringsmekanismer som gör det möjligt att ändra skärverktygets skärposition och vinkel för att uppnå olika snittformer och mått. 

Gradsaxar finns i olika storlekar och kapaciteter, från små handhållna verktyg till större maskiner som är avsedda för industriell användning. De kan användas för att klippa metallplåtar med olika tjocklekar och kan användas inom en mängd olika branscher, inklusive metallbearbetning, konstruktion, fordonsindustrin och tillverkning. De är idealiska för arbetsuppgifter som kräver snabb och exakt skärning av metallmaterial. 

Hur används gradsaxar?  

Gradsaxar används för att skära metallplåtar i raka linjer. De är särskilt användbara när det krävs snabba och precisa snitt. Våra gradsaxar är utrustade med skarpa skärverktyg och avancerade styrningssystem som möjliggör noggrann skärning med minimalt spill. 

Fördelar med Gradsaxar 

Precision: Våra gradsaxar erbjuder hög skärprecision och möjliggör skarpa och exakta snitt, vilket resulterar i högkvalitativa komponenter. 

Hastighet: De är snabba och effektiva, vilket gör dem idealiska för arbetsuppgifter som kräver hög produktionstakt. 

Hållbarhet: Våra gradsaxar är byggda för att hålla och klara av krävande arbetsförhållanden, vilket ger pålitlig och långvarig prestanda. 

Användarvänlighet: Maskinerna är enkla att använda och underhålla, vilket minskar driftstopp och ökar produktiviteten. 

Välj Erlandsson & Hjorth för Dina Skärbehov 

Oavsett om du arbetar med små eller stora metallplåtar, är Erlandsson & Hjorth din pålitliga partner för gradsaxar och andra verktyg inom metallbearbetning. Vi strävar efter att erbjuda högkvalitativa lösningar som hjälper dig att effektivisera din produktion och uppnå överlägsen kvalitet. Kontakta oss idag för att lära dig mer om vårt sortiment och hur våra gradsaxar kan förbättra din metallbearbetningsprocess. 

Semesterstängt

Semesterstängt vecka 28 - 31

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer