Fräsmaskiner

Fräsmaskiner – Det ultimata verktyget för precisionsbearbetning

Fräsmaskiner är en av de mest använda maskinerna inom verkstadsindustrin. De används för att skapa precisionsdetaljer och för att bearbeta metaller, trä och andra material. Med en fräsmaskin kan man göra allt från grundläggande bearbetning till avancerad produktion. Vi har ett brett utbud av såväl nya som begagnade fräsmaskiner från leverantörer som håller världsledande kvalitet på sina produkter.

Vad är en fräsmaskin?

En fräsmaskin är en typ av maskinverktyg som används för att bearbeta material med hjälp av en fräs. Fräsen är en roterande verktygsspets som används för att skära bort material från arbetsstycket. Fräsmaskiner används främst för att skapa precisionsdetaljer, och att göra profiler på olika material.

Hur fungerar en fräsmaskin?

En fräsmaskin består av flera olika delar, inklusive ett arbetsbord, en fräs och en verktygshållare. Arbetsstycket placeras på arbetsbordet och hålls fast med hjälp av klämmor eller spännjärn. Fräsen roterar med hög hastighet och skär bort material från arbetsstycket medan det rör sig i en viss riktning. Det finns olika typer av fräsmaskiner, inklusive vertikala och horisontella fräsmaskiner.

Fräsmaskiner är antingen manuella eller CNC-styrda (innebär att maskinen styrs av en dator). Manuella fräsmaskiner kräver att användaren styr fräsen manuellt, medan CNC-styrda fräsmaskiner kan programmeras att utföra precisa och komplicerade fräsningar utan att människor är inblandade.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer