Om oss

maskin ab erlandsson & hjorth

KONCEPTET SOM IDAG har kopierats av andra företag, skapades av den skånske entreprenören Åke Hjorth för över 50 år sedan. I slutet av 60-talet tog han kontakt med den småländske affärsmannen Bengt Erlandsson, även kallad Big Bengt, som framförallt är känd för skapandet av nöjesparken High Chaparal. Big Bengt hade också ett stort intresse för maskiner och tillsammans grundade de Erlandsson & Hjort 1968.

EFTERSOM ÅKE bodde i Hässleholm blev det naturligt att företaget hamnade här och vi finns fortfarande i samma lokaler, även om vi har expanderat en del genom åren. På den tiden fanns det många svenska tillverkare som Värnamo, Storebro och Köping, vilka fortfarande är väldigt eftertraktade.

1987 anställdes Torbjörn Rantzow som säljare. Våren 1988 anslöt Lasse Cehlin som idag sitter som VD och arbetar aktivt som säljare tillsammans med Robin Cehlin som varit anställd sedan 2007.


VI VILLE BEHÅLLA NAMNET då Erlandsson & Hjorth står för kunskap, erfarenhet, kvalitet och service vilket vi har bevarat och byggt vidare på. Vi vill sälja produkter med hög kvalité och hos oss är det alltid kunden som kommer främst. Även om vi inte har produkten själva hjälper vi gärna till att förmedla kontakten så att kunden finner det de söker.

TILLIT OCH ÄRLIGHET har varit ledstjärnan under alla de femtio år som Erlandsson & Hjorth har existerat. Det behåller tilliten mellan oss och våra kunder, men också i högsta grad mellan ledning och medarbetare. Att få förtroendet att ta eget ansvar för ditt uppdrag och din kundkontakt är stimulerande och utvecklande – och det ger i förlängningen nöjda kunder. Och nöjda kunder kommer tillbaka nästa gång de behöver en verkstadsmaskin eller en reservdel.


SJÄLV BÖRJADE JAG i företaget 1988 som reparatör och blev säljare 2001. Sedan 2016 försöker jag på bästa sätt att förvalta samma filosofi och agera på samma sätt som min företrädare i min nya roll som VD. Att ge medarbetarna såväl stöd som frihet att lösa sina uppgifter efter eget huvud.

SAMTIDIGT VÄRNAR VI om teamet. Vi diskuterar och löser problem tillsammans på ett prestigelöst sätt, Vi håller ihop och drar åt samma håll. Jag tror och hoppas att det märks i dina kontakter med oss. Välkommen till ett förtroendefullt samarbete med Erlandsson & Hjorth.

Lasse Cehlin VD

painting img
VD på Erlandsson & Hjorth verktygsmaskiner

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer